Vitamine K: 10 belangrijke punten

Vitamine K is een uiterst belangrijke voedingsstof voor het menselijk lichaam en de voordelen ervan zijn talrijk. Zoals bekend, helpt deze vitamine  bij de bloedstolling en is het nuttig voor het handhaven van een gezond beendergestel, maar er zijn nog veel meer redenen om ervoor te zorgen dat u voldoende vitamine K binnenkrijgt. Hieronder volgen 10 belangrijke punten die deze vitamine te bieden heeft:

  1. Vitamine K speelt een belangrijke rol bij het behoud van gezonde bloedvaten, wat op zijn beurt bijdraagt aan bescherming tegen aderverkalking en hart- en vaatziekten.
  2. Het is bewezen dat de vitamine  de hersenfunctie ondersteunt en het risico op de ziekte van Alzheimer kan verminderen, wat een belangrijk voordeel is voor mensen die hun cognitieve functies willen behouden naarmate ze ouder worden.
  3. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes, aangezien het helpt om de bloedsuikerspiegel op een gezond niveau te houden.
  4. Behalve dat het nuttig is voor het handhaven van de gezondheid van de botten, kan deze vitamine ook helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de huid en het verminderen van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.
  5. Er is aangetoond dat vitamine K het risico op bepaalde soorten kanker, waaronder borst- en prostaatkanker, kan verminderen.
  6. Vitamine K versterkt het immuunsysteem en kan helpen bij het bestrijden van infecties.
  7. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig kan zijn voor mensen met artritis.
  8. Het ondersteunt de gezondheid van de lever en kan helpen bij het beschermen tegen leveraandoeningen.
  9. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de gezondheid van het zenuwstelsel en kan helpen bij het voorkomen van neurologische aandoeningen zoals Parkinson en dementie.
  10. Tenslotte kan vitamine K helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de ogen en het verminderen van het risico op leeftijdsgebonden oogaandoeningen zoals staar.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u voldoende van deze vitamine binnenkrijgt door voedingsmiddelen te eten zoals groene bladgroenten, broccoli, spruitjes, erwten, bonen en soja. Naast het eten van deze voedingsmiddelen, kunt u ook overwegen om voedingssupplementen te nemen als u denkt dat u niet genoeg vitamine K binnenkrijgt via uw dieet.

Meer over vitaminen en mineralen die je nodig hebt.

 

Yummygums vitamine gummies

Om te bestellen, BOL.COM heeft een bijzonder breed assortiment aan Vitamine K supplementen, ook voor babies en kinderen.

Reacties zijn gesloten.