Nu bestellen bij Bol.com

Abilify bijsluiter

Abilify bijsluiter

Onderaan vind je de Abilify bijsluiter.

Stofnaam: aripiprazole

Abilify is een atypisch middel, met als belangrijkste kenmerk minder bewegingsstoornissen dan de klassieke middelen. Het is een zogenaamde dopamine stabilisator.

Andere atypische middelen remmen overal in de hersenen de werking van de neurotransmitter dopamine, waardoor de positieve symptomen onderdrukt worden, maar deze algemene remming staat juist een goede bestrijding van de negatieve symptomen in de weg.

Yummygums vitamine gummies

Abilify werkt alleen daar tegen dopamine waar het nodig is om de positieve symptomen te onderdrukken. Op andere plaatsen werkt het juist stimulerend op dopamine en bestrijdt zo de negatieve symptomen bij schizofrenie.

Opvallend is dat Abilify niet sedeert: het geeft je het gevoel dat je eindelijk je energie weer terugkrijgt. Dit kan echter ook doorslaan naar een staat van opwinding waar de omgeving moeilijk mee uit de voeten kan.

Er zijn tabletten van 15 en 30 mg.

Meer op deze website

Klik hier onder voor de Abilify bijsluiter

Deze Abilify bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid