Nu bestellen bij Bol.com

Aspirine bijsluiter

Aspirine Bijsluiter

Onderaan vind je de Aspirine bijsluiter.

Aspirine bestellen kun je hier

Werkzame stof: acetylsalicylzuur
Acetylsalicylzuur stilt pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen.
Bij verschillende soorten pijn, zoals hoofdpijn, migraine, keelpijn, oorpijn, spierpijn en menstruatieklachten. Ook bij koorts, griep en verkoudheid.
De pijn wordt binnen een half uur minder. Dit effect houdt 3 tot 6 uur aan.
Let op: kans op maag- en darmzweren en bloedingen. Bent u ouder dan 70 jaar, heeft u eerder een maag- of darmzweer gehad, of gebruikt u anti-bloedstollingsmedicijnen? Dan heeft u een maagbeschermer nodig. Vraag uw arts of apotheker hiernaar.
Pas op met alcohol. Alcohol vergroot de kans op maagklachten.
Veel wisselwerkingen met andere geneesmiddelen. Vraag uw apotheker of u acetylsalicylzuur veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen.
Acetylsalicylzuur kan schadelijk zijn tijdens de zwangerschap. Gebruik het alleen in overleg met uw arts, maar zeker NIET na de 7e zwangerschapsmaand.

Lange tijd werd de ontdekking van acetylsalicylzuur algemeen toegeschreven aan Felix Hoffmann, een medewerker van Bayer, die na zijn diensturen een pijnstillend middel gezocht zou hebben voor zijn zwaar reumatische vader. Door systematisch te werk te gaan zou hij hebben gezocht naar een nieuwe verbinding om het middel beter verteerbaar te maken. In 1897 zou hij de oplossing van het probleem hebben herontdekt in de acetylering van het salicylzuur. Op 10 augustus 1897 zou hij in zijn laboratoriumdagboek hebben beschreven hoe hij het acetylsalicylzuur in chemisch zuivere en bewaarbare vorm had samengesteld. In samenwerking met de arts Heinrich Dreser zou hij de nieuwe stof uitgebreid hebben getest op dieren. In 1899 kwam het middel in poedervorm op de markt. Een jaar later waren er de gedoseerde tabletten.

Select 2024Select 2024

Uit onderzoek van de labjournaals bij Bayer blijkt echter dat de werkelijke ontdekker van acetylsalicylzuur Arthur Eichengrün was, die onderzoek deed naar betere pijnstillers. Felix Hoffmann werkte als laboratorium-assistent onder diens leiding. Vanwege Eichengrüns joodse achtergrond werd hij door de nazi’s uit de annalen geschrapt en werd het verhaal van de reumatische vader bedacht. In 1949 publiceerde Eichengrün een artikel waarin hij de uitvinding van acetylsalicylzuur claimde. Deze claim werd bevestigd na onderzoek van Walter Sneader van de universiteit van Glasgow in 1999.[3] De vraag wie de werkelijke ontdekker van acetylsalicylzuur is, bleef echter controversieel. Bayer weersprak in een persbericht de bevindingen van Sneader.
Bron: Wikipedia

Klik hier voor de Aspirine Bijsluiter

Deze Aspirine bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid