Nu bestellen bij Bol.com

Nuvaring bijsluiter

nuvaring bijsluiter

Onderaan vind je de Nuvaring bijsluiter.

Nuvaring® (120 μg etonogestrel en 15 μg ethinylestradiol) een voorbehoedmiddel voor vaginaal gebruik. Elke ring bevat een kleine hoeveelheid van twee vrouwelijke geslachtshormonen – etonogestrel en ethinyloestradiol. Deze hormonen worden langzaam door de ring afgegeven aan het bloed. Vanwege de kleine hoeveelheid hormonen die afgegeven wordt is NuvaRing een zogenaamd laag gedoseerd hormonaal voorbehoedmiddel.
NuvaRing werkt op dezelfde manier als de combinatie-anticonceptiepil (de pil) maar in plaats van elke dag een pil te nemen, wordt elke ring 3 weken onafgebroken gebruikt.

Bij deze maandelijkse methode hoef je dus niet elke dag aan je anticonceptie te denken, maar je behoudt wel zelf de controle over het inbrengen. Dankzij die controle kun je met de anticonceptiering je menstruatie (stopweek) ook overslaan, uitstellen of verschuiven.

Het inbrengen van de ring is vergelijkbaar met het inbrengen van een tampon. Eenmaal geplaatst, vormt de ring zich volgens de contouren van de vaginale wand. De ring is gemaakt van zacht, flexibel materiaal. Het ontwerp van de ring bevordert dat de ring er niet kan uitvallen en dat je de ring niet zult voelen.

Yummygums vitamine gummies

Zoals alle geneesmiddelen kan NUVARING bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van NUVARING kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat NUVARING een combinatiemethode is. Als je een combinatiemethode zoals NUVARING gebruikt, heb je een hoger risico om trombose te krijgen dan als je geen combinatiemethode gebruikt.

Klik hier onder voor de Nuvaring bijsluiter

Deze Nuvaring bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid