Nu bestellen bij Bol.com

APC Bijsluiter

APC bijsluiter

Onderaan vind je de APC bijsluiter.

APC bestellen kun je hier
De werkzame stoffen in APC zijn acetylsalicylzuur, paracetamol en coffeïne. Acetylsalicylzuur is pas sinds 1899 internationaal op de markt en paracetamol sinds 1893.

Deze combinatie is zonder recept verkrijgbaar in tabletten en wordt gebruikt bij pijn en koorts.

Acetylsalicylzuur is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID’s genoemd. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend.

Yummygums vitamine gummies

Acetylsalicylzuur wordt ook gebruikt om te voorkomen dat bloed in de aderen samenklontert. Hiervoor is een lage dosering nodig, namelijk 30 tot 80 mg. Over deze toepassing leest u meer bij acetylsalicylzuur als antistollingsmiddel.

Acetylsalicylzuur in pijnstillende dosering is te gebruiken bij verschillende soorten pijn, zoals bij pijn door griep of verkoudheid, bij keelpijn, gewrichtspijn, spierpijn, menstruatieklachten, hoofdpijn en migraine.

Niet gebruiken bij (= contra-indicaties) o.a.

Astma-aanvallen of andere allergische reacties (o.a. neusverkoudheid, neuspoliepen, netelroos) na eerder gebruik van (acetyl)salicylaten of andere prostaglandine-synthetase-remmers (NSAID’s)

Bloedstollingsproblemen

Hersenbloedingen (= cerebrovasculaire bloedingen)

Leverfunctievermindering (= leverinsufficiëntie), indien ernstig

Nierfunctievermindering (= nierinsufficiëntie), indien ernstig

Maagklachten

Maagwandontsteking (= gastritis)

Maag- of darmzweren, actief (= actieve ulcus pepticum)

Maagpijn

Mensen met een aangeboren overgevoeligheid voor acetylsalicylzuur en andere salicylaten.

Overgevoeligheid of allergie voor dit middel, voor een of meer van de bestanddelen of voor (acetyl)salicylaten of andere prostaglandine-synthetase-remmers (NSAID’s)

Klik hier voor de APC bijsluiter

Deze APC bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid