Nu bestellen bij Bol.com

Dexamfetamine bijsluiter

Dexamfetamine bijsluiter

Onderaan vind je de Dexamfetamine bijsluiter.

Dextro-amfetamine is een optische isomeer van amfetamine die wordt gebruikt als geneesmiddel van tweede keus bij de behandeling van ADHD/ADD en narcolepsie. Het middel valt zoals alle amfetaminepreparaten onder de Opiumwet.

Tegenwoordig is het medicijn beschikbaar voor behandeling van ADHD en ADD bij kinderen en volwassenen. Het middel is in Nederland verkrijgbaar in tabletvorm op recept.

Bij ADHD

Yummygums vitamine gummies

Na een week of vier kunnen u en de arts meestal beoordelen of de behandeling aanslaat.
Het is verstandig het effect van de behandeling ook zelf bij te houden, bijvoorbeeld door het gedrag van het kind dagelijks in een cijfer uit te drukken.
Meestal gebruiken kinderen met ADHD dit middel tussen hun zesde levensjaar en het begin van de puberteit. Gemiddeld gebruiken ze het gedurende twee tot drie jaar. De ADHD kan echter ook na de puberteit blijven bestaan. Dan is langduriger gebruik nodig. Een enkele keer adviseert de arts om één of meer keren per jaar gedurende enkele weken te stoppen. Tijdens deze ‘medicijnvakantie’ kunt u kijken of het medicijn nog nodig is. Mogelijk kunt u of kan uw kind inmiddels voldoende omgaan met de aandachtsstoornis en de overmatige activiteit. Dan is dit medicijn niet meer nodig.

Bij Narcolepsie

Dexamfetamine geneest uw aandoening niet, maar werkt wel tegen de verschijnselen van narcolepsie. U zult dit middel daarom meestal levenslang moeten gebruiken.

Klik hier voor de Dexamfetamine bijsluiter

Deze Dexamfetamine bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid