Nu bestellen bij Bol.com

Metronidazol bijsluiter

metronidazol bijsluiter

Onderaan vind je de Metronidazol bijsluiter.

Metronidazol bestellen kan hier.

Metronidazol Actavis behoort tot de groep van geneesmiddelen die bacteriën en protozoën (ééncellige diertjes) bestrijden. Het bevat metronidazol als werkzame stof.

Metronidazol Actavis wordt bij volwassenen en kinderen gebruikt:

Yummygums vitamine gummies

bij de behandeling van infecties van de urinebuis of van het slijmvlies van de vagina, de zogenaamde “witte vloed” bij vrouwen (Trichomoniasis, Gardnerella vaginalis).
bij de behandeling van Amoebiasis. Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door een bepaald ééncellig diertje (amoebe).
bij de behandeling van Giardiasis. Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door een bepaald ééncellig diertje (giardia).
bij de behandeling van ernstige infecties die worden veroorzaakt door micro-organismen die gevoelig zijn voor dit geneesmiddel.
om bepaalde infecties die kunnen ontstaan bij en na een operatie, te voorkomen.
bij de behandeling van een bepaalde vorm van ernstige tandvleesontsteking (angina van Plaut-Vincent).

Gelijktijdig gebruik met de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden bij:

Disulfiram, een middel tegen alcoholverslaving. U kunt last krijgen van psychotische reacties. Een psychose is een ernstige geestesziekte waarbij de controle over het eigen gedrag en handelen gestoord is.
Fenobarbital, gebruikt bij epilepsie. Fenobarbital kan de werkzaamheid van Metronidazol Actavis verminderen.
Fenytoïne, een middel voor hartklachten of epilepsie. Fenytoïne kan de werkzaamheid van Metronidazol Actavis verminderen.
Cimetidine, een middel tegen maagklachten. De bijwerkingen van Metronidazol Actavis kunnen toenemen.
Bepaalde middelen tegen bloedstolling (anticoagulantia van het cumarine type, zoals acenocoumarol). Metronidazol Actavis kan de werking van deze middelen versterken.
Geneesmiddelen die lithium bevatten. Metronidazol Actavis kan het gehalte van lithium in het bloed verhogen, waardoor de nieren vergiftigd kunnen worden.
Ciclosporine, een geneesmiddel dat wordt gebruikt na orgaantransplantaties en bij bepaalde huidziekten. Metronidazol Actavis kan het gehalte van deze stof in het bloed verhogen.

Klik hier voor de Metronidazol bijsluiter

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid