Nu bestellen bij Bol.com

Mebendazol bijsluiter

Mebendazol bijsluiter

Onderaan vind je de Mebendazol bijsluiter.

Mebendazol doodt wormen, wormeieren en larven, doordat het de opname van voedingsstoffen verhindert.

Het is te gebruiken bij verschillende worminfecties, zoals aarsmaden, spoelworm, zweepworm, mijnworm en lintworm. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties die vooral in de tropen voorkomen.
Dit middel heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje ‘samenstelling’.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

Yummygums vitamine gummies

De medicijnen tegen hiv en aids, lopinavir en ritonavir. Deze medicijnen verminderen de werking van mebendazol. Uw arts zal de werkzaamheid van mebendazol extra in de gaten houden.
Metronidazol (een antibioticum). In combinatie met mebendazol geeft dit middel een verhoogde kans op een ernstige huidaandoening met blaarvorming. Deze combinatie moet u liever niet samen gebruiken. Overleg hierover met uw arts of apotheker.
Bron: Apotheek.nl

Klik hier onder voor de Mebendazol bijsluiter

Deze Mebendazol bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid