Nu bestellen bij Bol.com

Maalox bijsluiter

maalox bijsluiter

Onderaan vind je de Maalox bijsluiter.

Geneesmiddel met zuurbindend eigenschappen (antacidum). Door de zuurbindende eigenschappen wordt het toegepast voor de behandeling van aandoeningen, welke berusten op een teveel aan zuur in maag en slokdarm.

Om weer snel klachtenvrij met je leven door te kunnen gaan bestaan er verschillende werkingsmechanismen om brandend maagzuur te verlichten.

Je kunt starten met een antacidum zoals Maalox voor snelle verlichting. Maalox als antacidum neutraliseert snel de hoeveelheid zuur in de maag. Bij onvoldoende effect of frequent terugkomend maagzuur (meer dan twee dagen per week last) geeft een Protonpompremmer (PPI=Proton Pump Inhibitor) zoals Ipraalox verlichting. Ipraalox als PPI blokkeert de pomp die de zuurafscheiding in de maag produceert. Met 1 tablet tot 24 uur lang verlichting.

Yummygums vitamine gummies

Over brandend maagzuur

Tijdens een familie-etentje,‘s nacht tijdens het slapen, of tijdens een vergadering op het werk. Als je gevoelig bent voor brandend maagzuur, kan je dagelijks leven soms verstoord raken.

De oorzaken
De maag is zeer belangrijk in het verteringsproces: ze breekt het voedsel af. Hiervoor scheidt de maagwand voortdurend een zuur af, maagsap genaamd. Dit zuur kan soms in de slokdarm terechtkomen, die, in tegenstelling tot de maag, gevoeliger is voor zuur. Aangezien hij verbonden is met de maag, kan men een branderig gevoel ervaren. Hoewel het zich in de slokdarm voordoet, spreekt men over “brandend maagzuur”.

De symptomen
Deze kunnen betrekking hebben op de spijsvertering met pijn, misselijkheid en boeren. Wanneer het branderig gevoel zich hoger situeert, in de slokdarm, kunnen a-typische symptomen optreden, zoals chronische hoest, astma of zelfs pijn in de borst… Het is dan beter een huisarts te raadplegen.

Stress, een verergerende factor
Ook al is het niet de oorzaak, stress kan de branderige symptomen nog verergeren. Het stimuleert de afscheiding van maagzuur en verhoogt het branderig gevoel. Iemand met stress zal daarom meer pijn lijden dan iemand zonder stress met dezelfde symptomen.

Klik hier onder voor de Maalox bijsluiter

Deze Maalox bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid