Nu bestellen bij Bol.com

Yaz bijsluiter

Yaz bijsluiter

Onderaan vind je de Yaz bijsluiter.

YAZ is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals YAZ, worden ‘combinatiepillen‘ genoemd. De twee verschillende hormonen in YAZ zijn drospirenon (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen).

YAZ bevat 20 microgram ethinylestradiol en 3000 microgram drospirenon. Een combinatiepil biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.

Het is bij YAZ belangrijk dat je de tablet met de juiste kleur op het juiste moment slikt. YAZ bevat 24 pillen plus 4 placebo’s waarbij je tijdens die 4 dagen dat je placebo’s slikt ongesteld wordt. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. Je kunt met deze pil je stopweek en dus je ongesteldheid ook uitstellen, hoewel dit niet wordt aangeraden. Het verschuiven van de stopweek, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, is mogelijk met YAZ.

Yummygums vitamine gummies

Zoals alle geneesmiddelen kan YAZ bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen.

Klik hier onder voor de Yaz bijsluiter

Deze Yaz bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid