Nu bestellen bij Bol.com

Tavegil / Tavegyl bijsluiter

Tavegil / Tavegyl bijsluiter

Onderaan vind je de Tavegil / Tavegyl bijsluiter. Tavegil direct bestellen kan hier

Werkzame stof: clemastine. Dit middel remt de werking van histamine, dat vrijkomt bij allergische reacties.

Clemastine is een anti-allergiemedicijn.
Bij allergie, zoals netelroos, jeuk, ernstige reacties op insectensteken en hooikoorts.
Tabletten werken na 1 tot 2 uur. De werking houdt ongeveer 12 uur aan.

Heeft u voortdurend klachten? Gebruik clemastine elke dag. Heeft u af en toe last? Neem het dan in als u klachten krijgt. Of een uur voor u verwacht last te krijgen.

Yummygums vitamine gummies

Bijwerkingen: sufheid, slaperigheid, een droge mond en hoofdpijn. Het kan uw reactievermogen sterk verminderen. Gebruikt u clemastine elke dag? Rijd dan geen auto.
Gebruikt u het af en toe? Dan kunt u 24 uur na de laatste inname weer veilig rijden.
Pas op met alcohol. Dit kan u nog suffer maken.

Verder kan Tavegil / Tavegyl worden gebruik om allergische aanvallen te voorkomen bij specifieke desensibifisatiekuren, waarbij zeer kleine hoeveelheden van de stof waar u overgevoelig op reageert, worden ingespoten om te proberen het lichaam hiervoor op den duur minder gevoelig te maken.
Tenslotte kan Tavegil / Tavegyl als onderdeel van de behandeling worden toegepast bij astma gebaseerd op overgevoeligheid (allergisch astma), bij jeukende huidaandoeningen die zijn ontstaan doordat u overgevoelig reageerde op een geneesmiddel (geneesmiddelenexantheem) en bij acute eczemen. Dat Tavegil / Tavegyl werkt, merkt u als de genoemde symptomen verdwijnen of minder ernstig worden.
De ampullen zijn bedoeld voor de behandeling van zeer ernstige overgevoeligheidsreacties (Quincke’s oedeem en anafylactische shock) of om dergelijke reacties te voorkomen na gebruik van middelen voor duidelijkere röntgenfoto`s (contrastmiddelen).

Wat u moet weten voordat u Tavegyl gebruikt Gebruik Tavegyl niet:
* als u overgevoelig bent voor clemastine of andere hierop lijkende antihistaminica of voor een van de hulpstoffen.
* Indien u lijdt aan porfyrie, een erfelijke stofwisselingsziekte, genoemd naar de verkleurende urine van de patiënten. Het is de verzamelnaam voor verschillende ziektebeelden die ontstaan door stoornissen in de opbouw van het heem, de bouwsteen van het hemoglobine en o.a. een belangrijk onderdeel voor rode bloedcellen.

Wees extra voorzichtig met Tavegyl:
* Als u lijdt aan een verhoogde oogboldruk (nauwe-kamer-hoek-glaucoom)
* Als u lijdt aan een maagzweer (stenoserend ulcus pepticum)
* Als u lijdt aan een darmafsluiting (pylorus-duodenum-obstructie)
* Als u lijdt aan een vergrote prostaat met vasthouden van urine (prostaathypertrofie met urineretentie) en blaashalsobstructie
Raadpleeg uw arts indien 6én van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest.
Bron: consumed.nl

Klik hier voor de Tavegil / Tavegyl bijsluiter

Tavegil direct bestellen kan hier

Deze Tavegyl bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid