Nu bestellen bij Bol.com

Voltaren bijsluiter

voltaren bijsluiter

Onderaan vind je de Voltaren bijsluiter.

Voltaren bestellen klik hier

Werkzame stof: diclofenac
Voltaren is een middel voor verschillende pijntypen. Kijk bij de verschillende producten waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Raadpleeg bij twijfel uw drogist, arts of apotheker.

De Voltaren geneesmiddelen bevatten diclofenac, dat tot een groep van geneesmiddelen behoort die niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen genoemd worden. Diclofenac beschikt over een tweeledige, doelgerichte werking en concentreert zijn pijnverlichtende en ontstekingsremmende kracht op de plek waar dit het meest noodzakelijk is (spieren en botten). Diclofenac in Voltaren K is ook werkzaam tegen koorts.

Select 2024Select 2024

Voltaren Emulgel 1.16% gel (diclofenac diethylammonium) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken als u ooit een allergische reactie heeft gehad voor diclofenac of andere medicijnen om pijn, koorts of ontstekingen te behandelen.

Voltaren K (diclofenac kalium) is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de Voltaren bijsluiter. Niet gebruiken bij een maag- of darmzweer, maagdarmbloedingen of andere bloedingen, nierinsufficiëntie of in combinatie met antistollingsmiddelen.
Voltaren K (12,5 mg en 25 mg) kan gebruikt worden voor doeltreffende verlichting van:

Reumatische pijn en spierpijn
Acute lage rugpijn
Hoofdpijn
Kiespijn
Menstruatiepijn
Verkoudheid en griepsymptomen: koorts, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn en keelpijn.

Wees extra voorzichtig met Voltaren
– als u ooit maag- of darmproblemen heeft gehad, zoals een zweer, bloeding of zwarte ontlasting of als u in het verleden na inname van NSAID’s last heeft gehad van maagproblemen of maagzuur;
– bij de eerste tekenen van huiduitslag, beschadiging van het slijmvlies of enig ander teken van overgevoeligheid;
– als u een darmontsteking (colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn) heeft;
– als u astma, hooikoorts of andere langdurige problemen van de luchtwegen heeft, zoals
neuspoliepen, chronische obstructieve longziekte of een chronische infectie van de luchtwegen;
– als u een verminderde lever- of nierwerking heeft;
– als u denkt dat u uitgedroogd bent, bijv. door diarree, ziekte of door een grote operatie;
– als u stoornissen van de bloedstolling of andere bloedafwijkingen heeft, waaronder de zeldzame leverziekte porfyrie;.
– als u de ontstekingsziekte sytemische lupus erythematosus of een andere aandoening van het
bindweefsel heeft;
– als u hartklachten of een hoge bloeddruk heeft of heeft gehad.
Geneesmiddelen zoals Voltaren kunnen in verband gebracht worden met een klein verhoogd risico op een hartaanval (hartinfarct) of beroerte. Neem niet meer in dan de voorgeschreven dosis en gebruik het geneesmiddel niet langer dan de voorgeschreven behandeling. Het risico neemt toe naarmate de ingenomen dosis hoger is en het geneesmiddel langer gebruikt wordt. Wanneer u hartproblemen heeft of een beroerte heeft gehad, of wanneer u denkt dat u hiervoor tot een risicogroep behoort (bijv. als u een hoge bloeddruk, diabetes, hoge cholesterolspiegel heeft of als u rookt) dan moet u dit bespreken met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel inneemt.
Raadpleeg uw arts of apotheker indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is.
Oudere patiënten kunnen gevoeliger zijn voor de effecten van Voltaren dan andere volwassenen. Als u ouder bent dan 65 jaar is het belangrijk dat u de laagst mogelijke dosis gebruikt die nog effectief is bij uw aandoening. Speciaal voor oudere patiënten is het van belang om bijwerkingen onmiddellijk aan hun arts te melden.
Diclofenac kan de verschijnselen van een infectie, zoals hoofdpijn of een hoge lichaamstemperatuur verminderen of maskeren. Dit kan ervoor zorgen dat de infectie moeilijker ontdekt of behandeld kan worden. Als u zich niet lekker voelt en een arts bezoekt, vergeet dan niet te vermelden dat u Voltaren gebruikt.

Bron: consumed.nl

Klik hier voor de Voltaren bijsluiter

Deze Voltaren bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid