10 redenen om te stoppen met roken

stoppen met roken

Roken is slecht. En dat weet je. Iedere dag denk je eraan en je wil ook wel stoppen maar toch… niet nu, later, straks, na de vakantie, op 1 januari. Ik weet niet wat je tegen je zelf verteld, maar hier hoop ik je 10 redenen om te stoppen met roken te geven, die je de juiste stap laten nemen.

1. Het is gewoon het beste wat je nu voor je gezondheid kunt doen
2. Het is de snelste manier om geld uit te sparen. Door het niet op te branden.
3. Het bouwt karakter. Als je kunt stoppen met roken, wat voor andere (nu nog onmogelijk lijkende) doelen kun je bereiken…
4. Je ruikt beter. Zo wel actief, de bloemen, eten je geur herkenning wordt scherper. Maar ook passief, je ruikt niet meer naar een asbak.
5. Je hoeft geen excuses meer te verzinnen op dat gekke kuchen… het excuus dat je in een griepje bent blijven hangen..hoef je niet meer te gebruiken.
6. Je bent niet meer afhankelijk van dat ‘slechte vriendje’ in je hoofd dat zegt, “kom maar we roken er nog 1 dan voel je je wel beter”, of :”kom maar, we hebben wat te vieren dus we roken er nog 1.”
7. Je tanden, je vingers en je huid gaan er beter uitzien
8. Minder stress als je erachter komt dat je je aansteker en je sigaretten vergeten bent. En minder stress als je uit gelegenheden komt op zoek naar een plek of een tijdstip om je volgende fix weer te kunnen krijgen.
9. Je bent eindelijk van al die klagende vrienden af die je maar lopen te vertellen hoe slecht roken wel niet voor je is
10. Jij bent in charge, jij stopt met roken, voordat het jouw stopt!

Reacties zijn gesloten.