Nu bestellen bij Bol.com

A-CQ 100 Chloroquine bijsluiter

A-CQ 100 Chloroquine bijsluiter

Onderaan vind je de A-CQ 100 Chloroquine bijsluiter.

Chloroquine gaat de deling van de malariaparasieten tegen. A-CQ 100 wordt daarom voorgeschreven ter voorkoming en behandeling van .

A-CQ 100 kan ook worden voorgeschreven voor de behandeling van specifieke vormen van reumatoïde en de behandeling van de auto-immuunziekte systemische erythematodes, omdat het de vorming van auto-immuunlichamen remt.
Als malariamiddel heeft het een bloedschizonticide werking waardoor de aseksuele erytrocytaire vormen van Plasmodium worden gedood.

Afhankelijk van de geografische ligging komt wel of niet resistentie voor.

Chloroquine is ook werkzaam tegen de extraintestinale vorm van Entamoeba histolytica (weefselamoebicide werking). Daarnaast heeft chloroquine ook anti-inflammatoire eigenschappen.

Het werkingsmechanisme bij malaria is onbekend. Mogelijk berust het op de vorming van een eiwitcomplex dat toxisch is voor de celmembranen van de malariaparasiet. Een andere mogelijkheid is dat chloroquine cumuleert in de vacuolen van parasieten en zo het vermogen van de parasiet om het hemoglobine van erytrocyten af te breken verhindert.

Klik hier onder voor de A-CQ 100 Chloroquine bijsluiter

Deze A-CQ 100 Chloroquine bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Facebooktwittermail

Reacties zijn gesloten.

  • Bol 10-daagseBol 10-daagse