Nu bestellen bij Bol.com

Loperamide bijsluiter

Loperamide bijsluiter

Onderaan vind je de Loperamide bijsluiter.

Loperamide is een medicament dat wordt gebruikt tegen diarree. Bekende merken zijn Imodiumen Diacure™.

Dit opiaatderivaat bezet de opiaatreceptor in de darm waardoor onder meer de peristaltische bewegingen van de darm verminderen. Loperamide verhoogt ook de spiertonus van de dunne darm en de colon waardoor (zeer dunne) ontlasting makkelijker opgehouden kan worden. Omdat de peristaltiek vermindert stopt niet alleen de diarree, maar ook de verdere spijsvertering.

Loperamide geneest de oorzaak voor de diarree niet. In het algemeen is er geen behandeling van diarree nodig; het middel moet daarom alleen worden gebruikt als er een noodzaak voor is. Diarree als gevolg van bepaalde vergiftigingen of invasieve organismen zijn belangrijke contra-indicaties. Ook bij kinderen jonger dan 2 jaar wordt het middel niet toegepast. Bij kinderen tussen 2 en 8 jaar moet het gebruik van loperamide worden gecombineerd met een oraal rehydratiemiddel (ORS). De bijsluiter geeft beperkingen aan bij zwangerschap en borstvoeding. Het middel is in Nederland zonder recept verkrijgbaar bij supermarkt en drogist in de formuleringen voor volwassenen.

Yummygums vitamine gummies

Loperamide werd ontwikkeld door Janssen Pharmaceutica.

Loperamide capsules kunnen gebruikt worden bij diarree. Er zijn twee vormen van diarree. Acute diarree en chronische diarree. De symptomen van beide vormen diarree zijn grotendeels hetzelfde, veelvuldig ontlasting die los en waterig is, vaak gaat dit samen met een opgeblazen gevoel, buikkrampen of buikpijn.

Acute diarree komt plotseling op en is van kortdurende aard. Gewoonlijk is acute diarree binnen een aantal dagen over.

Chronische diarree komt telkens terug en kan langdurig aanhouden. Wanneer je last hebt van chronische diarree, diarree die langer dan 2 weken aanhoudt neem dan contact op met je huisarts.

Uitdroging is het grootste risico van diarree. Zorg daarom dat wanneer jezelf of je kind last heeft van diarree je voldoende vocht opneemt. Verschijnselen van uitdrogen zijn o.a.: urine die donkergeel gekeurd is, geen urine gedurende 8 uur of langer. Bij vermoeden van uitdroging neem dan onmiddellijk contact op met je huisarts en vraag bij uw apotheek om advies.
Bron: Wikipedia
Bron: samenwerkende apothekers

Klik hier onder voor de Loperamide bijsluiter

Deze Loperamide bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid