Nu bestellen bij Bol.com

Aerius bijsluiter

Aerius_bijsluiter

Onderaan vind je de Aerius bijsluiter.

Werkzame stof: desloratadine

Desloratadine is een anti-allergiemedicijn.

Artsen schrijven het voor bij verschillende vormen van allergie, zoals hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.
Het is op recept verkrijgbaar in tabletten en drank onder de merknamen Aerius en Neoclarityn en als het merkloze Desloratadine in tabletten.

Select 2024Select 2024

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe
Tabletten: innemen met wat water.
Drank: gebruik voor het afmeten van de juiste hoeveelheid een maatbekertje of een maatlepel.

Wanneer?
Heeft u vaak last van allergieklachten (vier dagen of meer per week en gedurende meer dan vier weken), neem het middel dan elke dag in gedurende de perioden dat u aan allergische prikkels blootstaat.
Heeft u af en toe last van allergieklachten (minder dan vier dagen per week of minder dan vier weken achtereen), neem het middel dan alleen in als u een allergische reactie heeft of een uur voor u een allergische reactie verwacht te krijgen. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan iemand met een huisdier waar u allergisch voor bent.

Hoe lang?
Gebruik dit middel zolang u klachten heeft. Mocht u na drie dagen gebruik geen verbetering merken, dan heeft u waarschijnlijk geen baat bij dit middel. Overleg dan met uw arts.

Klik hier voor de Aerius bijsluiter

Deze Aerius bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid