Nu bestellen bij Bol.com

Diclofenac bijsluiter

diclofenac bijsluiter

Onderaan vind je de Diclofenac bijsluiter.

Diclofenac bestellen, klik hier

Diclofenac is een niet-steroïde ontstekingsremmer annex pijnstiller behorend tot de medicijngroep NSAID’s die wordt toegepast bij het remmen van ontstekingen zoals bij artritis of het optreden van pijn of koorts. Diclofenac is één van de meest voorgeschreven pijnstillers. In Nederland zijn de tabletten vrij te verkrijgen bij de drogist.

In België is enkel de emulgel en de spray zonder voorschrift verkrijgbaar bij de apotheker, de tabletten zijn uitsluitend verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Het middel is als injectie beschikbaar op recept en als uitwendige gel. Ook als oogdruppel ter preventie van cystoïd macula-oedeem na cataractoperatie kan diclofenac als lokale ontstekingsremmer worden voorgeschreven in een concentratie van 1mg/ml.(0,1%).

Yummygums vitamine gummies

Zoals alle prostaglandinesynthetaseremmers levert ook Diclofenac risico op maagklachten door het dunner worden van het maagslijmvlies. Bij patiënten die hiervoor gevoelig zijn kunnen zich daardoor ernstige maagklachten voordoen, zoals een maagzweer of een maagperforatie. Het middel Arthrotec bevat een combinatie van diclofenac en misoprostol. Misoprostol zorgt voor bescherming van het maagslijmvlies en diarree.

Reeds enige tijd zijn er Diclofenac-tabletten verkrijgbaar, die maagsapresistent zijn.

Daarnaast bevat het middel ototoxische eigenschappen, wat wil zeggen dat het kan leiden tot gehoorbeschadiging.
Diclofenac heeft erg veel risicovolle wisselwerkingen met andere medicijnen, bijvoorbeeld lithium-preparaten.Het tegelijk slikken van Diclofenac met andere geneesmiddelen, zoals cortocosteroïden, antidepressiva en antistollingsmiddelen, kan de kans op maagbloedingen meer dan vertienvoudigen

Zoals de meeste pijnstillers werkt ook Diclofenac verslavend, bij langdurig gebruik. Ga er dus zeer bewust mee om en neem ze alleen in als u ze echt nodig hebt. Ook als de arts anders voorschrijft, moet u op uw hoede zijn. Het lichaam went eraan, waardoor u op den duur – vaak op sluipende wijze – steeds meer Diclofenac slikt.

Bron: Wikipedia

Klik hier onder voor de Diclofenac bijsluiter

Deze Diclofenac bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid