Nu bestellen bij Bol.com

Trinovum bijsluiter

trinovum bijsluiter

Onderaan vind je de Trinovum bijsluiter.

TRINOVUM is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals TRINOVUM, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in TRINOVUM zijn norethisteron (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Het is een zogenaamde driefasenpil. Dit betekent dat de pillen in de strip drie verschillende samenstellingen hebben, herkenbaar aan de kleur. Door de wisselende samenstelling van de driefasenpil wordt de natuurlijke verandering van de hormonen tijdens een cyclus nagebootst. Een strip TRINOVUM bevat 21 tabletten in 3 verschillende kleuren. Elke kleur heeft een andere samenstelling. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kleur tablet op de juiste dag inneemt. Elke doordrukstrip van TRINOVUM bevat:

7 witte ronde tabletten met 0,50 mg norethisteron en 0,035 mg ethinylestradiol.
7 lichtoranje ronde tabletten met 0,75 mg norethisteron en 0,035 mg ethinylestradiol.
7 oranje ronde tabletten met 1,0 mg norethisteron en 0,035 mg ethinylestradiol.

TRINOVUM biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten. Om de kans op het vergeten van de pil zo klein mogelijk te maken, kan het helpen om een vast tijdstip aan te houden voor het slikken van de pil. De combinatiepillen met 21 pillen per strip, zoals TRINOVUM, slik je gedurende 3 weken en daarna heb je een stopweek. In de stopweek ben je ongesteld. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. TRINOVUM is niet bedoeld om de menstruatie uit te stellen of te verplaatsen.

Yummygums vitamine gummies

Zoals alle geneesmiddelen kan TRINOVUM bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van TRINOVUM kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen.
Bron: Anticonceptie.nl

Klik hier onder voor de Trinovum bijsluiter

Deze Trinovum bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid