Onderaan vind je de Microgynon 20 bijsluiter.
MICROGYNON 20 is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals MICROGYNON, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in MICROGYNON zijn levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). MICROGYNON bestaat in 3 doseringen, namelijk 20, 30 of 50 microgram ethinylestradiol gecombineerd met respectievelijk 100, 150 of 125 microgram levonorgestrel. Een combinatiepil biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.
Om de kans op het vergeten van de pil zo klein mogelijk te maken, kan het helpen om een vast tijdstip aan te houden voor het slikken van de pil. De combinatiepillen met 21 pillen per strip, zoals MICROGYNON, slik je gedurende 3 weken en daarna heb je een stopweek. In de stopweek ben je ongesteld. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. Je kunt met deze pillen je stopweek en dus je ongesteldheid ook overslaan, door na de vorige strip meteen door te gaan met de volgende strip. Ook het verschuiven van de stopweek, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, is mogelijk met de combinatiepillen met 21 pillen per strip.
Zoals alle geneesmiddelen kan MICROGYNON bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van MICROGYNON kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiters (MICROGYNON 20, MICROGYNON 30 of MICROGYNON 50) voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat MICROGYNON een combinatiemethode is. Als je een combinatiemethode zoals MICROGYNON gebruikt, heb je een hoger risico om trombose te krijgen dan als je geen combinatiemethode gebruikt.
Bron: anticonceptie.nl
Klik hier onder voor de Microgynon 20 bijsluiter
Microgynon 20 bijsluiter
Deze Microgynon 20 bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.