Nu bestellen bij Bol.com

Nexium bijsluiter

Nexium bijsluiter

Onderaan vind je de Nexium bijsluiter.

Nexium is een maagzuurremmer en behoort tot de groep van de protonpompremmers (PPI). Nexium bevat als werkzame stof esomeprazol.

Nexium wordt gebruikt voor:

Behandeling van een ontsteking in de slokdarm als gevolg van zuur dat uit de maag in de slokdarm stroomt (reflux oesofagitis)
Onderhoudsbehandeling van patiënten die zijn genezen van reflux oesofagitis
Behandeling van klachten veroorzaakt door het terugstromen van maagzuur (bijvoorbeeld brandend maagzuur)
In combinatie met antibiotica wordt Nexium gebruikt bij de genezing en preventie van maag/darmzweren die ontstaan door besmetting met de bacterie Helicobacter pylori
Bij gebruik van NSAID’s (een bepaald type pijnstillers) is de kans op het ontstaan van een maagdarmzweer verhoogd. Nexium wordt in combinatie met NSAID’s toegepast om te voorkomen dat zweren ontstaan of om maagzweren die in verband worden gebracht met NSAID’s te genezen
Behandeling van het Zollinger- Ellisonsyndroom
Ter voorkoming van een nieuwe bloeding van een zweer. Nexium is dan eerst per infuus gegeven, waarna een vervolgbehandeling met Nexium tabletten volgt.

Yummygums vitamine gummies

Volwassenen – Nexium poeder voor oplossing voor injectie en infusie

Bij de behandeling van reflux ziekte wanneer orale toediening niet mogelijk is.
Bij de behandeling van maagzweren veroorzaakt door NSAIDs (een bepaald type pijnstillers) wanneer orale toediening niet mogelijk is.
Het voorkomen van een nieuwe bloeding na een endoscopische behandeling van een bloeding van een maagzweer of een twaalf-vingerige darmzweer bij volwassenen.

Klik hier onder voor de Nexium bijsluiter

Deze Nexium bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid