Nu bestellen bij Bol.com

Primperan bijsluiter

pantomed bijsluiter

Onderaan vind je de Primperan bijsluiter.

Primperan wordt gebruikt bij het behandelen van misselijkheid en braken.

De tabletten zijn wit en bevatten een breukgleuf, drank en druppels zijn kleurloos.

Primperan bevat als werkzaam bestanddeel metoclopramidehydrochloride : per tablet 10 mg, per ml drank 1 mg, per ml druppelvloeistof 2,6 mg (0,1 mg per druppel).

Yummygums vitamine gummies

De volgende hulpstoffen zijn van toepassing:
Tablet: lactose, microkristallijn cellulose, maïszetmeel, watervrij colloïdaal silicium, magnesiumstearaat.
Drank: hydroxyethylcellulose, natriumsaccharine, de conserveermiddelen methylparahydoxybenzoaat (E218) en propylparahydroxybenzoaat (E216), citroenzuur, sinaasappelaroma, abrikozenaroma, gezuiverd water. Druppels: natriummetabisulfiet (E220), natriumsaccharine, de conserveermiddelen methylparahydroxybenzoaat (E218) en propylparahydroxybenzoaat (E216), gezuiverd water.

Primperan is verkrijgbaar in een doos met 30 tabletten, een flacon met 200 ml drank en een flacon met 60 ml druppelvloeistof (met bijgevoegd pipet).

Met name bij kinderen en jong volwassenen, en/of wanneer hoge doseringen worden gegeven, kunnen bepaalde bewegingsstoornissen (extrapiramidale verschijnselen) zich voordoen. Deze klachten verdwijnen na het staken van de behandeling.

Primperan dient niet te worden gebruikt door patiënten met epilepsie.

Primperan bij voorkeur niet langer dan 3 maanden gebruiken; dit vanwege het risico op het optreden van een bewegingsstoornis (tar- dieve dyskinesie).

Uw arts kan de dosering verlagen bij een verminderde werking van de nieren of de lever. Primperan mag niet worden gebruikt wanneer zich bij u het zogenaamde ‘maligne neuroleptica-syndroom‘ voordoet of zich in het verle- den heeft voorgedaan. Dit syndroom is een ernstige aandoening als gevolg van het gebruik van bepaalde geneesmiddelen bij ernstige geestesziekte (neuroleptica) en die zich kan uiten in spierstijfheid, sterke bewegingsdrang, hoge koorts, transpiratie, speekselvloed en een verminderd bewustzijn.

De aanwezigheid van methemoglobine (een eiwit) in het bloed is waargenomen na toediening van Primperan. In een dergelijk geval moet onmiddellijk met Primperan gestopt worden en moet het gebruik ook niet meer gestart worden.

Klik hier voor de primperan bijsluitersDeze bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid