Nu bestellen bij Bol.com

Saridon bijsluiter

saridon bijsluiter

Onderaan vind je de Saridon bijsluiter.

Saridon is een pijnstiller met drie werkzame bestanddelen: 150 mg propyfenazon, 250 mg paracetamol en 50 mg cafeïne. De combinatie is erop ontworpen snel te werken in vergelijking met paracetamol, ibuprofen en aspirine. Saridon wordt gefabriceerd door het Duitse Bayer en werd in 1930 voor het eerst op de markt gebracht.
Bron: Wikipedia

Saridon wordt dikwijls voorgeschreven bij de volgende aandoeningen:

griep en verkoudheid (met koorts, keelpijn, spierpijn)
middenoorontsteking
bijholteontsteking
gewrichtspijn
menstruatieklachten

Yummygums vitamine gummies

Koorts is een manier van het lichaam om infecties met bijvoorbeeld bacteriën en virussen te bestrijden. Door de temperatuurverhoging werkt de natuurlijke afweer beter en sneller. Bovendien voelen bacteriën en virussen zich minder prettig bij een hogere lichaamstemperatuur. Dit alles bevordert een snellere genezing. Een temperatuur tot 40ºC. hoeft u daarom meestal niet te behandelen.

Propyfenazon en paracetamol zorgen ervoor dat het lichaam zijn temperatuur niet kan verhogen. Voelt u zich door de koorts erg beroerd of heeft u veel spierpijn, dan kunt u met propyfenazon/paracetamol/coffeïne de koorts verlagen. U wordt er echter niet eerder beter van.

Heeft u epilepsie, hart- of longziekten, dan is het wel verstandig een hoge koorts te onderdrukken. U kunt anders extra last van uw aandoening krijgen tijdens de koortsaanval. De koorts zal binnen een halfuur na inname dalen.

Klik hier onder voor de Saridon bijsluiter

Deze Saridon bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid