Nu bestellen bij Bol.com

Trinordiol bijsluiter

trinordiol bijsluiter

Onderaan vind je de Trinordiol bijsluiter.

TRINORDIOL is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals TRINORDIOL, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in TRINORDIOL zijn levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen).

Het is een zogenaamde driefasenpil. Net zo als Trigynon. Dit betekent dat de pillen in de strip drie verschillende samenstellingen hebben, herkenbaar aan de kleur. Door de wisselende samenstelling van de driefasenpil wordt de natuurlijke verandering van de hormonen tijdens een cyclus nagebootst. De hoeveelheid progestageen wordt verhoogd bij overgang van de eerste naar de tweede fase en van de tweede naar de derde fase. Een strip TRINORDIOL bevat 21 tabletten in 3 verschillende kleuren. Elke kleur heeft een andere samenstelling. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kleur tablet op de juiste dag inneemt. Elke doordrukstrip van TRINORDIOL bevat:

6 lichtbruine tabletten met 50 microgram levonorgstrel en 30 microgram ethinylestradiol
5 witte tabletten met 75 microgram levonorgestrel en 40 microgram ethinylestradiol
10 okerkleurige tabletten met 125 microgram levonorgestrel en 30 microgram ethinylestradiol

Yummygums vitamine gummies

TRINORDIOL biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.

Om de kans op het vergeten van de pil zo klein mogelijk te maken, kan het helpen om een vast tijdstip aan te houden voor het slikken van de pil. De combinatiepillen met 21 pillen per strip, zoals TRINORDIOL, slik je gedurende 3 weken en daarna heb je een stopweek. In de stopweek ben je ongesteld. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. Je kunt met TRINORDIOL eventueel je menstruatie uitstellen of de begindag verplaatsen.

Zoals alle geneesmiddelen kan TRINORDIOL bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van TRINORDIOL kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat TRINORDIOL een combinatiemethode is. Als je een combinatiemethode zoals TRINORDIOL gebruikt, heb je een hoger risico om trombose te krijgen dan als je geen combinatiemethode gebruikt.
Bron: anticonceptie.nl

Klik hier onder voor de Trinordiol bijsluiter

Deze Trinordiol bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid