Nu bestellen bij Bol.com

Trigynon bijsluiter

trigynon bijsluiter

Onderaan vind je de Trigynon bijsluiter.

TRIGYNON is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals TRIGYNON, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in TRIGYNON zijn levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Het is een zogenaamde driefasenpil. Net zoals Trinordiol.
Dit betekent dat de pillen in de strip drie verschillende samenstellingen hebben, herkenbaar aan de kleur. Door de wisselende samenstelling van de driefasenpil wordt de natuurlijke verandering van de hormonen tijdens een cyclus nagebootst. TRIGYNON bevat 3 verschillend gekleurde tabletten met elk een andere samenstelling, het is daarom belangrijk dat je de juiste kleur tablet op de juiste dag inneemt:

Samenstelling
Per strip:
– 6 beige tabletten: 30 microgram ethinylestradiol en 50 microgram levonorgestrel per tablet
– 5 bruine tabletten: 40 microgram ethinylestradiol en 75 microgram levonorgestrel per tablet
– 10 gele tabletten: 30 microgram ethinylestradiol en 125 microgram levonorgestrel per tablet

De volgende medicijnen verminderen ook de betrouwbaarheid van de pil. Mogelijk vervangt je arts het medicijn. Of misschien krijg je een ander anticonceptiemiddel, zoals een spiraaltje of de prikpil. Als dit niet mogelijk is, kun je condooms gebruiken. Als je stopt met het medicijn is het effect op de hormonen nog vier weken aanwezig. Gebruik daarom condooms tijdens en tot en met vier weken na het stoppen van dit medicijn.

Yummygums vitamine gummies

Medicijnen tegen epilepsie, zoals carbamazepine, fenobarbital, fenytoïne, oxcarbazepine, perampanel, primidon, rufinamide en topiramaat.
Modafinil, een medicijn dat gebruikt wordt bij narcolepsie (plotselinge slaapaanvallen).
Medicijnen tegen tuberculose, rifampicine en rifabutine.
Sint-janskruid (hypericum), een middel gebruikt bij depressie.
Medicijnen tegen misselijkheid en braken aprepitant en fosaprepitant.
Bosentan, een medicijn dat wordt gebruikt bij pulmonale arteriële hypertensie, een ernstige vorm van hoge bloeddruk in de longen. Omdat bosentan schadelijk kan zijn voor de ongeboren baby is het extra belangrijk om zwangerschap te voorkomen.
Griseofulvine, een antischimmelmiddel.

Klik hier onder voor de Trigynon bijsluiter

Deze Trigynon bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid