Nu bestellen bij Bol.com

Yasmin bijsluiter

yasmin bijsluiter

Onderaan vind je de Yasmin bijsluiter.

YASMIN is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals YASMIN, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in YASMIN zijn drospirenon (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen).

YASMIN bevat 30 microgram ethinylestradiol en 3000 microgram drospirenon. Een combinatiepil biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.

Om de kans op het vergeten van de pil zo klein mogelijk te maken, kan het helpen om een vast tijdstip aan te houden voor het slikken van de pil. De combinatiepillen met 21 pillen per strip, zoals YASMIN, slik je gedurende 3 weken en daarna heb je een stopweek. In de stopweek ben je ongesteld. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. Je kunt met deze pillen je stopweek en dus je ongesteldheid ook overslaan, door meteen na de vorige strip door te gaan met de volgende strip. Ook het verschuiven van de stopweek, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, is mogelijk met de combinatiepillen met 21 pillen per strip.

Yummygums vitamine gummies

Zoals alle geneesmiddelen kan YASMIN bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van YASMIN kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat YASMIN een combinatiemethode is.

Klik hier onder voor de Yasmin bijsluiter

Deze Yasmin bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid