Onderaan vind je de Acetylcysteine bijsluiter.
Acetylcysteine bestellen klik hier
Acetylcysteïne verdunt taai slijm in de longen. U kunt het daardoor makkelijker ophoesten.
Bij slijmhoest, onder meer bij de longziekten COPD, astma en cystische fibrose (taaislijmziekte).
Wordt ook gebruikt bij het ‘complex regionaal pijnsyndroom’ (na een ernstige verwonding aanhoudende pijn, huidveranderingen en warme of koude huid).
Bij slijmhoest wordt het slijm na ongeveer 2 uur losser.
Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen slijm niet goed ophoesten. Aan hen alleen geven op aanraden van een arts.
Heeft u moeite met ophoesten? Neem dit medicijn dan ’s ochtends in, zodat het slijm overdag vrijkomt. Als u het ’s avonds neemt, moet u ’s nachts te veel hoesten door loskomend slijm.
Acetylcysteïne is een mucolyticum en een precursor van glutathion. Het kan de viscositeit van het bronchiaalslijm verminderen door depolymerisatie, waarbij de in het slijm aanwezige disulfidebruggen tussen de macromoleculen worden geopend. Daarnaast is acetylcysteïne een derivaat van het natuurlijke aminozuur cysteïne, dat in het lichaam als substraat dient voor de synthese van glutathion. Naast het normaliseren van glutathiondepletie kan acetylcysteïne conjugeren met verschillende toxische verbindingen. Toxische paracetamolmetabolieten worden geïnactiveerd door gereduceerd glutathion; bij paracetamoloverdosering ontstaat in de lever een hepatische glutathiondepletie. Tijdige toediening (binnen 8–10 uur) van acetylcysteïne kan levernecrose voorkomen. Werkingsduur: 6 uur.
Klik hier voor de Acetylcysteine bijsluiter
acetylcysteine bijsluiter
Deze Acetylcysteïne bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.