Nu bestellen bij Bol.com

Qlaira bijsluiter

Qlaira bijsluiter

Onderaan vind je de Qlaira bijsluiter.

QLAIRA is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals QLAIRA, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. QLAIRA is qua samenstelling anders dan de meeste combinatiepillen, omdat één van de hormonen in QLAIRA na verwerking in je lichaam gelijk is aan het hormoon dat je zelf van nature produceert in jouw lichaam. De twee verschillende hormonen in QLAIRA heten dienogest (een progestageen) en estradiolvaleraat (een oestrogeen dat in je lichaam wordt omgezet naar lichaamseigen oestrogeen). Het is een zogenaamde vierfasenpil. Dit betekent dat de pillen in de strip vier verschillende samenstellingen hebben, herkenbaar aan de kleur. Door de wisselende samenstelling van de vierfasenpil wordt de natuurlijke verandering van de hormonen tijdens een cyclus nagebootst.De hoeveelheid progestageen en oestrogeen is in elke fase anders. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk de natuurlijke cyclus na te bootsen.

Een strip QLAIRA bevat 28 tabletten met 5 verschillende kleuren. Elke kleur heeft een andere samenstelling. Het is daarom belangrijk dat je de juiste tablet op de juiste dag inneemt:

2 donkergele tabletten met elk 3 milligram estradiolvaleraat
5 middelrode tabletten met elk 2 milligram dienogest en 2 milligram estradiolvaleraat
17 lichtgele tabletten met elk 3 milligram dienogest en 2 milligram estradiolvaleraat
2 donkerrode tabletten met elk 1 milligram estradiolvaleraat
2 witte tabletten zonder werkzame stof (placebo)

Yummygums vitamine gummies

Een combinatiepil als QLAIRA biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat je een pil vergeet en zonder dat je de tabletten door elkaar haalt. Je moet de juiste kleuren op de juiste dag gebruiken om de betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Het is met QLAIRA niet mogelijk om je menstruatie uit te stellen of te verplaatsen.

Zoals alle geneesmiddelen kan QLAIRA bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van QLAIRA kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat QLAIRA een combinatiemethode is. Als je een combinatiemethode zoals QLAIRA gebruikt, heb je een hoger risico om trombose te krijgen dan als je geen combinatiemethode gebruikt
Bron: Anticonceptie.nl

Klik hier onder voor de Qlaira bijsluiter

Deze Qlaira bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid