Nu bestellen bij Bol.com

Evra bijsluiter

Evra bijsluiter

Onderaan vind je de Evra bijsluiter.Evra pleister bestellen kan hier

De anticonceptiepleister is in Nederland beschikbaar onder de naam EVRA. De anticonceptiepleister is een wekelijkse anticonceptiemethode en kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn voor vrouwen die de pil vergeten en/of liever geen maandelijkse ring in de vagina willen dragen. De werkzame stoffen in EVRA zijn norelgestromin (0,203 mg per dag) en ethinylestradiol (0,0339 mg per dag).

Net als bij de pil en de maandelijkse ring gebruik je EVRA 3 weken, gevolgd door een stopweek van maximaal 7 dagen. Een EVRA pleister werkt 1 week, wat betekent dat per cyclus drie keer een pleister moet worden geplakt op dezelfde dag van de week als de dag waarop je bent begonnen. Het is belangrijk dat je de anticonceptiepleister elke week op dezelfde dag vervangt, omdat de EVRA is ontworpen om gedurende 7 dagen te werken. EVRA kan op een schoon, droog, intact en gezond stukje huid van billen, romp, bovenarm of buik worden geplakt, maar niet op de borsten. Om huidirritatie zo veel mogelijk te vermijden kun je het beste steeds een andere plaats kiezen. De pleister moet stevig aangedrukt worden tot de randen goed hechten. Je kunt met EVRA je menstruatie overslaan, uitstellen of verschuiven.

De anticonceptiepleister is bestand tegen aanraking met water. Rondom de pleister mogen echter geen crème, olie, lotion, poeder of make-up worden gebruikt omdat de pleister daardoor los zou kunnen raken. Ook mag EVRA niet extra worden vastgeplakt met een gewone pleister of tape. Als de anticonceptiepleister toch geheel of gedeeltelijk loslaat, moet je binnen 24 uur een nieuwe EVRA-pleister plakken. Het wordt aangeraden om elke dag te kijken of de pleister nog goed vastzit.

Basic Travel Vakantiehuizen

Evra pleister bestellen kan hier

Zoals alle geneesmiddelen kan EVRA bijwerkingen veroorzaken hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. De meest voorkomende bijwerkingen bij het gebruik van EVRA kun je vinden in de onderstaande tabel. Raadpleeg de bijsluiter voor een overzicht van alle bijwerkingen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat EVRA een combinatiemethode is. Als je een combinatiemethode zoals EVRA gebruikt, heb je een hoger risico om trombose te krijgen dan als je geen combinatiemethode gebruikt. Hier kun je meer lezen over trombose.

Om zwangerschap te voorkomen (anticonceptiemiddel). U plakt 3 keer achter elkaar elke week een nieuwe pleister. Daarna volgt de pauzeweek met een menstruatie. Hierna begint u opnieuw met elke week een pleister te plakken.

Gebruikt u de pleister voor het eerst? Begin dan op de eerste dag van uw menstruatie. Dan is de pleister meteen betrouwbaar.
Gebruikte u eerst een andere anticonceptiemethode? Lees dan de instructie op deze site of vraag uw apotheek om uitleg.
Zorg dat de huid waarop u de pleister plakt, schoon en droog is. Plak de pleister NIET op uw borsten.

Veel voorkomende bijwerkingen in het begin zijn: hoofdpijn, buikkramp, misselijkheid, diarree of pijnlijke borsten. Meestal gaan deze bijwerkingen binnen 3 maanden vanzelf weg. Blijft u last houden? Raadpleeg dan uw arts.
De anticonceptiepleister heeft veel wisselwerkingen met andere middelen. Laat uw apotheker daarom controleren of u deze veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen, ook medicijnen die u zonder recept heeft gekocht.

Bron: Anticonceptie.nl

Klik hier onder voor de Evra bijsluiter

Deze Evra bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid