Nu bestellen bij Bol.com

Loratadine bijsluiter

Loratadine bijsluiter

Onderaan vind je de Loratadine bijsluiter.

Loratadine behoort tot de groep van geneesmiddelen die antihistaminica wordt genoemd. Dit zijn middelen tegen overgevoeligheidsreacties.

Loratadine wordt gebruikt bij:
overgevoeligheidsreacties van het neusslijmvlies (allergische rhinitis), ter verlichting van de verschijnselen zoals niezen, loopneus, branderig gevoel en jeuk aan de ogen en neus
overgevoeligheidsreacties van de huid (urticaria), ter verlichting van de klachten bij chronische netelroos, jeuk, roodheid en galbulten.

Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Loratadine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. Loratadine is generiek verkrijgbaar en onder de merknamen Allerfre en Claritine. In Nederland is het vrij verkrijgbaar zonder recept bij alle medicijnuitgiftepunten

Select 2024Select 2024

Loratadine bijwerkingen:
In zeer zeldzame gevallen kunnen sommige mensen duizelig worden. Dit kan hun vermogen om een auto te besturen of machines te bedienen beïnvloeden.

Daarom wordt u aangeraden om te bepalen wat uw individuele reactie op behandeling met Loratadine Dermapharm 10 mg tabletten is voordat u probeert om een voertuig te besturen of elektrisch gereedschap of machines te bedienen.

Wilt u zwanger worden, bent u zwanger of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u geneesmiddelen gebruikt.

Uit de resultaten van dieronderzoek blijkt niet dat loratadine schadelijk is voor de foetus. De veiligheid van het gebruik van loratadine tijdens de zwangerschap is niet vastgesteld. Daarom mag Loratadine Dermapharm 10 mg tabletten tijdens de zwangerschap niet worden gebruikt.

Loratadine wordt in de moedermelk uitgescheiden. Daarom mag Loratadine Dermapharm 10 mg tabletten in de periode waarin u borstvoeding geeft niet worden gebruikt.

Klik hier onder voor de Loratadine bijsluiter

Deze Loratadine bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

 

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid