Nu bestellen bij Bol.com

Marvelon bijsluiter

marvelon bijsluiter

Onderaan vind je de Marvelon bijsluiter.

De werkzame stoffen in Marvelon zijn ethinylestradiol en desogestrel.

MARVELON is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen,een zogenaamde sub-50-pil van de derde generatie.
Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals MARVELON, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in MARVELON zijn desogestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Dit betekent dat Marvelon minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat en één van de nieuwere progestageenhormonen namelijk desogestrel.MARVELON bevat 30 microgram ethinylestradiol en 150 microgram desogestrel.

Ethinylestradiol en desogestrel zijn vrouwelijke geslachtshormonen. Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon en desogestrel een progestageenhormoon. Oestrogeenhormonen en progestageenhormonen spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus.

Yummygums vitamine gummies

Marvelon kan worden gebruikt als anticonceptiepil om zwangerschap te voorkomen en bij menstruatiepijn.

Werking
De combinatie van oestrogeen- en progestageenhormonen in de anticonceptiepil remt de eisprong en voorkomt dat een eicel vrijkomt tijdens de cyclus. Bovendien maakt het de slijmprop in de baarmoederhals moeilijk doordringbaar voor zaadcellen. Ook de binnenkant van de baarmoeder wordt minder geschikt voor het innestelen van een eventueel bevruchte eicel.

Artsen schrijven meestal eerst een anticonceptiepil met een ander progestageenhormoon voor, zoals levonorgestrel, lynestrenol of norethisteron. Deze progestagenen behoren tot de tweede-generatiepillen. Bij gebruik van een tweede-generatiepil loopt u minder kans op de ernstige bijwerking trombose, terwijl de werking hetzelfde is.

Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals MARVELON, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in MARVELON zijn desogestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). Een combinatiepil biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.

Klik hier onder voor de Marvelon bijsluiter

Deze Marvelon bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid