Nu bestellen bij Bol.com

Sayana bijsluiter

sayana bijsuiter

Onderaan vind je de Sayana bijsluiter.

SAYANA is een oestrogeenvrije anticonceptiemethode die 13 weken bescherming biedt tegen zwangerschap. Je profiteert van het gemak dat je maar één keer in de 3 maanden aan je anticonceptie hoeft te denken. De injectie wordt elke 13 weken door een arts toegediend via een onderhuidse injectie in de voorkant van je dij of in je (onder)buik.

Sayana®(medroxyprogesteronacetaat), een injecteerbare toedieningsvorm van anticonceptie voor vrouwen, is vanaf vandaag via de arts en apotheek beschikbaar. Ten opzichte van de bestaande ‘prikpil’ bevat Sayana® 31% minder hormoon en 35% minder volume. Bovendien hoeft Sayana® niet in de spieren te worden geïnjecteerd, maar volstaat een klein prikje onder de huid. De lange werkingsduur, 13 weken bescherming tegen ongewenste zwangerschap, blijft onaangetast. Dit maakt Sayana® tot een elegante keuzemogelijkheid voor de bijna 60% van de pil gebruikende vrouwen die zegt “wel eens een pil te vergeten”. Ook kan Sayana® een waardevol alternatief zijn voor adolescenten (12-18 jaar) voor wie andere anticonceptiemethoden ongeschikt of onacceptabel blijken.

 

Yummygums vitamine gummies

Sayana® bevat de werkzame stof medroxyprogesteronacetaat. Dit is dezelfde werkzame stof als in Depo-Provera®, ook een geneesmiddel van Pfizer bv, maar in het geval van Sayana® in een duidelijk lagere dosering. Sayana® bevat 31% minder hormoon en de hoeveelheid te injecteren vloeistof is 35% minder ten opzichte van de huidige prikpil. Als gevolg hiervan kan de injectie geschieden met een kleiner, ‘vriendelijker’ injectienaaldje. Sayana® wordt, eenmaal per 13 weken, door een (huis)arts toegediend.

Omdat verlies van botdichtheid kan optreden bij vrouwen van alle leeftijden, dient je arts een inschatting te maken van de risico’s en voordelen. Het gebruik van SAYANA bij jongvolwassenen is alleen verantwoord als andere anticonceptiemethoden ongeschikt of onacceptabel worden geacht. Dit vanwege de onbekende lange-termijn effecten van botverlies door het gebruik van SAYANA tijdens de kritieke periode voor botgroei. Botverlies wordt groter bij een langere gebruiksduur. In het algemeen herstelt het bot zich weer – in ieder geval gedeeltelijk – na het stoppen met SAYANA. Het wordt aangeraden tijdens het gebruik van SAYANA voldoende kalk en vitamine D te nemen.

Klik hier onder voor de Sayana bijsluiter

Deze Sayana bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid