Nu bestellen bij Bol.com

Rennie bijsluiter

rennie bijsluiter

Onderaan vind je de Rennie bijsluiter.

Rennie is een zelfzorgmedicijn van fabrikant Bayer dat in de meeste landen vrij verkrijgbaar is. Het wordt gebruikt bij maag- en darmklachten zoals brandend maagzuur en gasvorming.

Maag- en darmklachten worden veelal veroorzaakt door een teveel aan maagzuur of doordat het maagzuur niet in de maag blijft, maar terugstroomt naar de slokdarm (oesofageale reflux) of doorstroomt naar de twaalfvingerige darm. Na een zware maaltijd kan er bijvoorbeeld teveel zuur aanwezig zijn, maar ook als het zuur niet in te grote mate aanwezig is kunnen klachten voorkomen, doordat de maag geprikkeld is of de sluitmechanismen van de maag niet goed werken.

In je maag zit maagzuur. Maagzuur is nodig om voedsel te verteren en bacteriën te doden. Deze sappen zijn zo zuur dat het de maagwand kan aantasten. Daarom hebben we een beschermende laag die we maagslijmvlies noemen. Dit slijmvlies zorgt ervoor dat je maagwand beschermd is tegen het maagzuur.

Select 2024Select 2024

Soms wordt er teveel maagzuur gemaakt. Dit overtollige maagzuur kan irritaties aan het slijmvlies aan de binnenkant van de maag geven. Dit geeft je een vervelend brandend gevoel in de maag.

Gelukkig is er wat aan te doen: Rennie zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen. Je maag is zo weer helemaal rustig.

Soms blijft het brandende gevoel niet beperkt tot je maag. Zo kan overtollig maagzuur ook omhoog en in je slokdarm terecht komen. Dit noemen we zure oprispingen.

De werkzame stoffen in Rennie zijn magnesiumcarbonaat en calciumcarbonaat. Daarnaast worden diverse hulpstoffen toegepast.

Calciumcarbonaat met magnesiumsubcarbonaat bindt maagzuur. Dit maakt de maaginhoud minder zuur.
Bij maagklachten, zoals brandend maagzuur, pijn door opkomend maagzuur of een opgeblazen gevoel met misselijkheid.
De klachten verminderen binnen een kwartier. De werking houdt 1 tot 3 uur aan. Blijft u maagklachten houden? Raadpleeg dan uw arts.
Zuig de tabletten op of kauw ze goed fijn voor u ze doorslikt: voor een goede werking moet het medicijn fijn verdeeld in de maag komen.
Neem dit medicijn 1 uur na elke maaltijd en voor u gaat slapen. U kunt een extra dosis nemen als u tussendoor ook klachten heeft. Doe dit dan niet vaker dan eens in de 2 uur.
U kunt zure oprispingen (boeren) krijgen. Dat komt doordat dit middel gas vormt in de maag. Ook kunt u diarree of juist verstopping krijgen. Heeft u hier veel last van? Raadpleeg dan uw arts.
Er zijn veel wisselwerkingen met andere middelen. Vraag uw apotheker of u calciumcarbonaat met een magnesiumsubcarbonaat veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen, ook medicijnen die u zonder recept hebt gekocht.
Bron: http://www.apotheek.nl

Klik hier onder voor de Rennie bijsluiter

Deze Rennie bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid