Nu bestellen bij Bol.com

Zoely bijsluiter

Zoely bijsluiter

Onderaan vind je de Zoely bijsluiter.

ZOELY is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals ZOELY, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. ZOELY is qua samenstelling anders dan de meeste combinatiepillen, omdat één van de hormonen in ZOELY hetzelfde hormoon is als die je zelf van nature produceert in jouw lichaam. Het andere hormoon in ZOELY is afkomstig van het lichaamseigen hormoon genaamd progesteron. Progesteron wordt tijdens de menstruatiecyclus door je eierstokken aangemaakt. De twee verschillende hormonen in ZOELY heten nomegestrolacetaat (een vrouwelijk progestageen) en estradiol (een lichaamseigen oestrogeen). ZOELY bevat 2,5 mg nomegestrolacetaat en 1,5 mg estradiol. Een combinatiepil biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.

Om de kans op het vergeten van de pil zo klein mogelijk te maken, kan het helpen om een vast tijdstip aan te houden voor het slikken van de pil. ZOELY bevat 24 pillen plus 4 placebo’s waarbij je tijdens die 4 dagen dat je placebo’s slikt ongesteld wordt. Ook tijdens deze 4 dagen ben je beschermd tegen zwangerschap. Je kunt met deze pil je stopweek en dus je ongesteldheid ook overslaan, door na de 24 actieve tabletten meteen door te gaan met de volgende strip. Ook het verschuiven van de stopweek, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, is mogelijk met ZOELY.

Klik hier onder voor de Zoely bijsluiter

Yummygums vitamine gummies

Deze Zoely bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid