Nu bestellen bij Bol.com

Stediril 30 bijsluiter

stediril 30 bijsluiter

Onderaan vind je de Stediril 30 bijsluiter.

Dit middel is een anticonceptiepil. Het is een zogenaamde sub-50-pil. Dit betekent dat deze pil minder dan 50 microgram oestrogeenhormoon per pil bevat. STEDIRIL® (levonorgestrel / ethinylestradiol)

STEDIRIL is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Anticonceptiepillen die twee hormonen bevatten, zoals STEDIRIL, worden ‘combinatiepillen’ genoemd. De twee verschillende hormonen in STEDIRIL zijn levonorgestrel (een progestageen) en ethinylestradiol (een oestrogeen). STEDIRIL bevat 30 microgram ethinylestradiol en 150 microgram levonorgestrel. Een combinatiepil biedt betrouwbare bescherming tegen zwangerschap, op voorwaarde dat de pil correct wordt ingenomen, zonder dat een pil wordt vergeten.

Om de kans op het vergeten van de pil zo klein mogelijk te maken, kan het helpen om een vast tijdstip aan te houden voor het slikken van de pil. De combinatiepillen met 21 pillen per strip, zoals STEDIRIL, slik je gedurende 3 weken en daarna heb je een stopweek. In de stopweek ben je ongesteld. Ook in de stopweek ben je beschermd tegen zwangerschap. Je kunt met deze pillen je stopweek en dus je ongesteldheid ook overslaan, door na de vorige strip meteen door te gaan met de volgende strip. Ook het verschuiven van de stopweek, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat, is mogelijk met de combinatiepillen met 21 pillen per strip.

Yummygums vitamine gummies

Ethinylestradiol en levonorgestrel zijn vrouwelijke geslachtshormonen. Ethinylestradiol is een oestrogeenhormoon en levonorgestrel een progestageenhormoon. Oestrogeen- en progestageenhormonen spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus.De anticonceptiepil kan worden gebruikt om zwangerschap te voorkomen, bij menstruatiepijn en bij abnormaal vaginaal bloedverlies.

Bron: anticonceptie.nl

Klik hier onder voor de Stediril 30 bijsluiter

Deze Stediril 30 bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid