Nu bestellen bij Bol.com

simvastatine bijsluiter

simvastatine bijsluiter

Onderaan vind je de simvastatine bijsluiter.

Hier kun je simvastatine bestellen.

Simvastatine is een cholesterolsyntheseremmer uit de familie van de statines. Simvastatine zorgt voor een verlaging van de bloed LDL-cholesterolniveaus. Het verhoogt de opname van LDL-cholesterol in de lever, waar het vervolgens verwerkt wordt. Simvastatine is een veel voorgeschreven medicijn in Nederland en België.

In verschillende gevallen kan de situatie ontstaan dat het lichaam meer cholesterol produceert dan goed is voor de gezondheid. Simvastatine remt het enzym HMG-CoA-reductase. Dit enzym speelt een sleutelrol bij de productie van cholesterol in het lichaam. Wanneer dit enzym geremd wordt meet het lichaam minder cholesterol in de cellen, waardoor het meer LDL-cholesterol uit het bloed opneemt en de cholesterolbloedspiegel vervolgens daalt. Binnenin de cel wordt het cholesterol afhankelijk van de locatie verwerkt voor verschillende doeleindes en wordt het onschadelijk voor de gezondheid.

Select 2024Select 2024

 

Klik hier voor simvastatine bijsluiter

Deze simvastatine bijsluiter en deze site zijn geen vervanging voor medisch advies. Consulteer altijd een arts. Ga alsjeblieft verantwoordelijk om met je gezondheid en die van anderen.

Reacties zijn gesloten.

  • GezondheidGezondheid